Uutissähkeet 16.3.2017 klo 16 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 16.3.2017 klo 16

Särkänniemen historian korkein ja nopein huvipuistolaite pystytettiin eilen. Kova tuuli viivästytti laitteen kokoamista iltapäivästä myöhälle iltaan. Laite saatiin Särkäniemessä valmiiksi kymmenen aikaan illalla. Hype-vuoristorata on noin 45 metriä korkea ja sen nopeus yltää jopa sadan kilometrin tuntinopeuteen. Hype avautuu Särkänniemen asiakkaiden käyttöön ensi kesäkuussa. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Sata saudiarabialaista opettajaa tulee täydennyskoulutukseen Suomen yliopistoihin. Finland University on solminut koulutuksesta sopimuksen Saudi-Arabian opetusministeriön kanssa. Suomessa saudiarabialaiset opettajat perehtyvät suomalaiseen peruskouluopetukseen. Koulutus antaa opettajille valmiuksia uudistaa oman koulunsa käytäntöjä. Opettajat sijoittuvat Helsingin yliopistoon sekä Finland Universityn kautta Tampereen, Turun ja Itä-Suomen yliopistoihin.

Huomiset työnseisaukset lentoalalla voivat vaikuttaa tuhansien matkustajien lentoihin. Finnair on perunut perjantailta yli 90 lentoa. Helsingin ja Tampereen välisiä lentoja on peruttu yhteensä neljä. Perumiset koskevat lakon aikana suurta osaa kotimaan liikennettä ja Euroopan lentoja. Lentoalan työkiistaan ei saatu eilen sopua sovitteluista huolimatta. Ilmailualan Unioni IAU hylkäsi valtakunnansovittelijan Minna Helteen sovintoehdotuksen.

Siitepölykausi on alkanut Suomessa. Lepän ja pähkinäpensaan kukinta on alkanut ja siitepölyä on ilmassa kohtalaisia määriä. Turun yliopiston aerobiologian yksikönjohtaja Annika Saarto arvioi, että koivun kukinta on tänä keväänä edellistä vuotta heikompaa. Viimeisten vuosikymmenten aikana siitepölylle altistuminen on kuitenkin kasvanut. Ilmaston lämpenemisen ja hiilidioksidipitoisuuksien kasvun seurauksensa siitepölykaudet ovat pidentyneet ja siitepölyn määrä lisääntynyt.

S-ryhmän Espoon varasto suljetaan ja henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut on aloitettu tänään. Espoon Kilon logistiikkakeskuksen yt-neuvottelut koskevat enintään 470 ihmistä, joista kokoaikaisia on 358 ja osa-aikaisia 112. Vielä ei osata arvioida, kuinka monelle voi löytyä uutta työtä yhtiön muissa palveluissa.

Toimittaja: Elina Ukkonen

• Kuuntele tallenteitamme