Uutissähkeet 15.3.2017 klo 17.00 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 15.3.2017 klo 17.00

Kevään 2017 yhteishaku korkeakouluihin on auennut tänään. Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen eri koulutukseen. Korkeakouluihin haetaan verkossa Opintopolku.fi –palvelussa. Tampereen yliopiston kolme suosituinta hakukohdetta ovat perinteisesti olleet lääketiede, kauppatieteet ja luokanopettajakoulutus. Opintokoordinaattori Matti Kettunen yliopiston hakijapalveluista uskoo, että suosituimmat hakukohteet pysyvät samoina myös tänä vuonna.

Konkurssien määrä on vähentynyt huomattavasti viime vuoteen verraten. Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan tammi-helmikuun konkurssien määrä on lähes 40 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden alussa. Konkurssien määrä on vähentynyt muun muassa kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan aloilla. Suurin lasku on tapahtunut rakentamisalalla, jolla pantiin vireille 59 konkurssia, joka on noin 46 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Tampere kuplii – sarjakuvafestivaali on alkanut tänään. Viisipäiväinen festivaali järjestetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa Tampere-talossa. Tapahtuma kerää yhteen sarjakuvaharrastajia ja sarjakuvatekijöitä ympäri Suomen. Ohjelmassa on muun muassa näyttelyitä, puheohjelmaa ja cosplay-kilpailu. Festivaalin vuoden 2017 teemana on Sarjakuvan Suomi. Tapahtuman kunniavieras on tänä vuonna Mauri Kunnas. Festivaaleille on vapaa pääsy.

Helsinki-Vantaan lentokentän lakko toteutunee perjantaina kello 15-19. Ilmailualan unioni IAU:n hallinto ei edes käsittele valtakunnansovittelijan viime yönä antamaa sovintoehdotusta, koska se linjaa liikaa työnantajan kanssa. Lakko johtuu lentojen maapalveluita hoitavan Airpon työehdoista. Myös viime viikon perjantaina Finnair joutui perumaan tuhansien ihmisten lennot. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Bonnierin Suuri Journalistipalkinto 2016 –palkinnot julkistettiin eilen. Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksesta valmistunut Laura Saarikoski voitti Vuoden journalisti –palkinnon. Saarikosken uutisointia viime vuoden Yhdysvaltain presidentinvaaleista pidettiin poikkeuksellisen onnistuneena. Saarikoski valmistui Tampereen yliopistosta vuonna 2005 ja työskentelee nykyään Helsingin Sanomissa. Muita palkinnonsaajia olivat Jani Halme Vuoden journalistisella teolla sekä Rebekka Härkönen Vuoden jutulla.

Toimittaja: Julia Ylä-Outinen