Uutissähkeet 15.3.2017 klo 16.00 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 15.3.2017 klo 16.00

Tampereen yliopistolla järjestetään tänään ja huomenna Vastuullisen liiketoiminnan tutkimuspäivät. Seminaarin tarkoituksena on lisätä vastuullisen liiketoiminnan tutkimuksen näkyvyyttä ja edistää sen kehitystä Suomessa. Tutkimuspäivät alkoivat tänään kello 10 ja jatkuvat yliopiston Linna-rakennuksessa iltaan kello 17.45 asti. Huomenna tilaisuuteen voi osallistua kello 9.15–15. Tilaisuus on maksuton.

Kilpailuvirasto vaatii keventämään rakennuksen sääntelyä. Kilpailu- ja kuluttajaviraston selvityksen mukaan pääkaupunkiseudun asuntopula tekee haittaa koko kansantaloudelle. Suuret alueelliset erot asumiskustannuksissa heikentävät työvoiman liikkuvuutta. Kunnat on KKV:n selvityksen mukaan saatava kaavoittamaan enemmän ja nopeammin. Kaavoituksen nopeuttamiseksi selvitys ehdottaa, että kaavoittajilta vaadittaisiin etenemissuunnitelma ja kuntien kaavoitusnopeutta ryhdyttäisiin seuraamaan julkisesti. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Kolme henkilöautoa syttyi palamaan Tampereella Hatanpään valtatiellä sijaitsevan autoliikkeen pihassa maanantai-iltana kello 21.30 alkaen. Poliisi epäilee paloja tahallaan sytytetyiksi. Päivystävän palomestarin Matti Saarisen mukaan palo saatiin ajoissa sammutettua, eikä tuli ehtinyt levitä rakennuksiin. Autot vaurioituvat pahasti palossa. Sisä-Suomen poliisi tutkii asiaa törkeänä tuhotyönä.

Hallitus vastaa tänään opposition välikysymykseen ammatilliseen koulutukseen liittyvistä leikkauksista. Välikysymys on jätetty Vihreiden aloitteesta. Puolueen mukaan ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat todella kovia ja eriarvoistavat koulutusta. Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n mukaan ammatillisesta koulutuksesta irtisanottiin lähes 500 opettajaa viime vuonna. Ammatillisesta koulutuksesta aiotaan leikata 190 miljoonaa euroa tänä vuonna.

Tampere kuplii – sarjakuvafestivaali on alkanut tänään. Viisipäiväinen festivaali järjestetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa Tampere-talossa. Tapahtuma kerää yhteen sarjakuvaharrastajia ja sarjakuvatekijöitä ympäri Suomen. Ohjelmassa on muun muassa näyttelyitä, puheohjelmaa ja cosplay-kilpailu. Festivaalin vuoden 2017 teemana on Sarjakuvan Suomi. Tapahtuman kunniavieras on tänä vuonna Mauri Kunnas. Festivaaleille on vapaa pääsy.

Toimittaja: Julia Ylä-Outinen