Uutissähkeet 14.03.2017 klo 17.00 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 14.03.2017 klo 17.00

Lämpö katkeaa tänään muutamaksi tunniksi Ylöjärven Laaduntiellä kolmessa kerrostalossa. Puolen päivän jälkeen avo-ojaan alkoi tulvia vettä. Vesi on peräisin kaukolämpöverkosta. Lämpö joudutaan katkaisemaan, jotta vuotopaikka voidaan paikata. Kotitaloudet saavat luultavasti iltayhdeksään mennessä lämpönsä takaisin. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Suojatieonnettomuuksien määrä on puolittunut 2000-luvulla. Viime vuonna suojateillä loukkaantui 203 jalankulkijaa. Vuonna 2000 vastaava luku oli yli 400. Viime vuonna henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia suojateillä tapahtui Liikenneturvan mukaan vähiten koko 2000-luvulla.

Matematiikan osaamisen taso vaihtelee huomattavasti. Osaamistasot alkavat eriytyä jo varhaisina kouluvuosina. Erityisen selkeää osaamistason vaihtelu on peruskoulun yläluokista eteenpäin toisen asteen koulutuksen loppuun saakka. Tutkimuksesta selviää, että lukiolaiset pärjäävät ammattikoululaisia paremmin matematiikassa. Kansallinen koulutuksen arviointikeskuksen julkaisi tulokset tänään.

Hormoniton ehkäisy kiinnostaa yhä useampaa, mutta luomuehkäisyä ei suositella nuorille. Lääkäri Marjo Kuortti Tampereen Nuorisoneuvolasta kertoo, että lämmönmittausmenetelmä vaatii sitoutumista ja täsmällisyyttä. Kuortin mukaan ruumiinlämmön mittaamista ei pidetä nuorelle sopivana tai pätevänä ehkäisymenetelmänä. Viime vuosina markkinoille on tullut yhä useampia hormonittomia ehkäisymenetelmiä. Esimerkiksi ruotsalainen Natural Cycles –ehkäisysovellus on saanut kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISO-merkinnän.

Tampereen pääkirjastossa Metsossa käytetään aiempaa vähemmän asiakastietokoneita. Tampereen kaupunginkirjaston verkkopäällikön Petri Tonterin mukaan omat tietokoneet laskevat kirjaston koneiden käyttötarvetta. Myös Metson remontti on aiheuttanut ajoittaisia käyttökatkoksia. Yhtä Metson Olotilan asiakastietokonetta käytettiin viime vuonna keskimäärin 478 tuntia. Käyttöaste laski puolella vuodesta 2015.

Toimittaja: Elena Kurki