Uutissähkeet 10.03.2017 kello 15.00 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 10.03.2017 kello 15.00

Finnairin koko kotimaan liikenne on pysähtynyt juuri alkaneen työnseisauksen vuoksi. Seisaus koskee myös suurta osaa Euroopan lentoja ja yhtä kaukolentoa. Lentojen perumiset vaikuttavat yli 7 000 matkustajaan. Lentolakon ajankohta vaikuttaa Finnairiin suuresti, vaikka se ei ole lakon osapuoli. Finnair on Helsinki-Vantaan lentokentän suurin toimija, ja lentolakon ajankohta on kentällä kiireinen. Työnseisaus päättyy kello 19.

Kuluttajalta ei saa enää periä lisämaksua Visalla tai Mastercardilla maksamisesta. Uusi maksupalvelulaki koskee muun muassa kortilla, verkkopankissa ja puhelimella tehtäviä maksuja. Uudistuksen jälkeen asiakas voi tehdä tilisiirron tai saada tilitietoja pankkitileistään muunkin palveluntarjoajan kuin tiliä pitävän pankin välityksellä. Maksupalvelulaki on pääosin pantava täytäntöön EU-jäsenmaissa viimeistään ensi vuoden alussa.

Tampere-talon Women of the World Finland -festivaali juhlii jo saavutettua tasa-arvoa, mutta ei pidä tasa-arvoa kuitenkaan vielä valmiina. Kaksipäiväiset festivaalit huomioivat tasa-arvossa nais- ja miesnäkökulman lisäksi myös esimerkiksi transihmiset ja muunsukupuoliset. Festivaali järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa, ja sinne odotetaan paljon myös kansainvälisiä vieraita. WOW-festivaali on Tampere-talossa 11.–12. maaliskuuta.

Suomalaisten luottamus julkiseen terveydenhuoltoon on edelleen vankalla pohjalla. Julkiseen terveydenhuoltoon luotti lähes kolme neljännestä. Kysely tehtiin vuonna 2014. Korkeamman koulutuksen saaneet luottavat julkiseen terveydenhuoltoon eniten. Sukupuolten suhteen tarkasteltuna miehet ovat luottavaisempia kuin naiset. Tulokset ovat nähtävillä ”Luottamus julkiseen terveydenhoitoon Suomessa -nimisessä pro gradu -työssä, jonka on julkaissut Tampereen yliopisto.

22-vuotias turvapaikanhakija on tuomittu kolmen vuoden vankeuteen 10-vuotiaan tytön törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hyväksikäyttö tapahtui viime lokakuussa autioituneen kerrostalon pihalla pienellä paikkakunnalla Pirkanmaalla. Pirkanmaan käräjäoikeudessa epäiltyä syytettiin myös törkeästä raiskauksesta, mutta oikeus hylkäsi syytteen näytön puutteen takia.

Toimittaja: Teresia Jokinen