Uusimmat | Radio Moreeni 98,4 MHz

Raman Hussain: Haava paranee, mutta trauma jää
Raman Hussain

Raman Hussainin maalauksista ja valokuvista koostuva näyttely ”Minun tabuni on minun identiteettini” ottaa kantaan asiaan, josta sen kokeneet eivät juuri puhu: poikien ympärileikkaukseen. Raman Hussain haluaa kyseenalaistaa perinteen, joka jättää jälkeensä niin fyysisen kuin henkisen kivun.

Lue lisää »
Selvittämättömät pureutuu Tampereen kuuluisimpaan katoamistapaukseen – Mihin katosi 16-vuotias Raisa Räisänen?
SelvittämättömätLogo

Radio Moreenin uusi rikossarja Selvittämättömät tutkii neljää tamperelaista rikosmysteeriä. Selvittämättömien toisessa osassa paneudutaan 16-vuotiaan Raisa Räisäsen katoamistapaukseen. Nuori koripalloilija katosi jäljettömiin illanvieton päätteeksi Tampereen keskustassa vuonna 1999. Lukuisista yleisövihjeistä ja erilaisista tutkintalinjoista huolimatta tapaus on jäänyt selvittämättömäksi.

Lue lisää »
Linda Soikkeli: Sote-näkökulma on tärkeä uudessa korkeakouluyhteisössä
Linda Soikkeli

Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen jäsen, Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Linda Soikkeli tarkastelee asioita hallituksessa erityisesti opiskelijoiden, tutkijoiden ja soten näkökulmasta. Hän uskoo Tampere3-korkeakouluyhteisössä syntyvällä oppilaitosten kytköksellä ja keskusteluyhteydellä olevan vaikutusta aina potilaan saumattomiin palveluketjuihin saakka.

Lue lisää »
Aikuisen tehtävä on pitää mediankäyttö tasapainossa – ”Lapsi tarvitsee suojelua ja osallistavaa otetta”

Lapsi on tekemisissä median kanssa usein jo ennen syntymäänsä, kun vanhempi lataa ultraäänikuvan sosiaaliseen mediaan. Aikuisen tärkein tehtävä on pitää lapsen mediankäyttö sopivana. Mediahyvinvointiin liittyy myös muita asioita kuin itse median käyttö.

Lue lisää »
Kirjailija Juri Nummelin muutti roskapostit runoiksi: ”Niissä on dadaistista kieltä”

Juri Nummelin kokosi arkistoimansa roskapostit runokirjaksi, koska hän halusi tallentaa katoavaa internetkulttuuria. Vuonna 2009 ilmestynyt Bodice Ripper Apart: A Book of Spam Poems (ntamo) koostuu Nummelinin saamista sähköposteista, blogikommenteista ja muusta spämmistä. Suurin osa viesteistä on koneellisesti tuotettuja. ”Kirjassa on roskaposteja, jollaisia me emme enää saa. Niissä on dadaistista tai merkityksetöntä kieltä, toisiinsa liittymättömiä sanoja…

Lue lisää »
Sukeltajaliitto palkitsi Kaukajärven kunnostajat
Sanna Hautamäki ja Aino Oura

Sukeltajaliitto on palkinnut ympäristöpalkinnolla Pelastakaa Kaukajärvi –yhdistyksen tunnustuksena sen Kaukajärven hyväksi tekemästä työstä. Säännölliset Kaukajärven puhdistustalkoot, joissa sukeltajilla on tärkeä rooli, on keskeinen ja näkyvä osa yhdistyksen toimintaa.

Lue lisää »
Hotellien kummitustarinat taipuivat kirjaksi – ”Aaveiden persoonallisuus yllätti”

Jokaisella majapaikalla, myös tamperelaisella Grand hotel Tammerilla, on oma henkensä. Tammerissa pitää vahtia entinen hovimestari Grobowski ja hotellin entinen johtaja. Tietokirjailija Tiina Hautala kiersi suomalaisia hotelleja ja keräsi aavekertomuksia, vaikka häntä pelottavat aaveet.

Lue lisää »
Uusi ohjelma Selvittämättömät tutkii hyytäviä tamperelaisia murhamysteereitä
SelvittämättömätLogo

Radio Moreenin uusi rikossarja Selvittämättömät pureutuu syvälle neljään tamperelaiseen rikosmysteeriin. Miksi rikokset kiehtovat meitä niin paljon ja true crime elää kultakauttaan? Miten poliisi tutkii pimeitä juttuja? Selvittämättömien ensimmäisessä osassa tiistaina 31.10. kuullaan hyytävä tarina Hervannassa yli kuusi vuotta sitten tapahtuneesta selvittämättömäksi jääneestä surmasta. Vaikka henkirikos tapahtui keskellä kirkasta päivää vilkkaalla alueella, sen tekijä on jäänyt…

Lue lisää »
Miten pakohuoneesta pääsee ulos? – ”Mitä sekalaisempi sakki, sen parempi”

Tampereen Run out -pakohuoneissa pääsee seikkailemaan ruumishuoneelle ja pelastamaan maailman ydinuhalta. Varsinaista suositus- tai alaikärajaa huoneisiin ei ole. Huoneista pääsee ulos ryhmätyöllä.

Lue lisää »
Suomalaisilta onnistuu avaruuselektroniikan pakkaaminen pieneen laatikkoon – ”Kenties Nokian peruja”

Suomi taitaa pikkusatelliittien teon ja on hyvä mikroaalto- sekä röntgentekniikassa. Suomen ensimmäinen satelliitti Aalto 1 laukaistiin avaruuteen kesäkuussa 2017. Aalto -yliopiston opiskelijat työskentelevät tällä hetkellä Aalto 3 –prototyypin parissa.

Lue lisää »

← Vanhempaa

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Kuuntele lähetystä

  • Osastot

  • Arkisto


  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4