Uusi mobiilisovellus yhdistää kännykän ja bussikortin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uusi mobiilisovellus yhdistää kännykän ja bussikortin

Nella Mobiilin kautta voi ladata joukkoliikenteen matkakortteja. Matkakortille voi ladata arvoa tai kautta haluamansa määrän. Yksittäiset kertaliput ostetaan Tampereen busseissa jatkossakin käteisellä.

Tampereen joukkoliikenteen matkakortteja voi ladata puhelimella. Uudessa mobiilisovelluksessa on käytännössä samat toiminnot kuin jo käytössä olleessa Nella Nettilatauksessa. Yksittäisiä kertalippuja ei ole mahdollista ostaa.

Tampereen kaupungin joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita kertoo, ettei Tampereen bussimatkustajien joukossa ole kertalippujen ostajia kuin kourallinen.

”95 prosenttia matkustajista käyttää matkakorttia”, Periviita muistuttaa.

Asiakaspalautteen perusteella kysyntää mobiililaitteella ostettaville kertalipuille olisi jonkin verran. Uudenlaisen systeemin toteuttaminen ei kuitenkaan olisi tällä hetkellä mahdollista.

”Nyt käytössä olevalla laitejärjestelmällä ei voitaisi validoida mobiililippuja”, Periviita sanoo.

Toimittaja: Larissa Bister