Työ ja harrastus suloisesti sekaisin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Työ ja harrastus suloisesti sekaisin

Yliopistonlehtori Riitta Oittiselle työ ja harrastus ovat yhtä suloista sekamelskaa. Opettajan, kääntäjän ja kuvittajan roolit sekoittuvat mennen tullen. Oittinen pistää työssään ja harrastuksessaan itsensä likoon ja on sitä, mitä tekee.

Riitta Oittinen

Riitta Oittinen on kääntänyt ja kuvittanut yhteensä noin 30-40 kirjaa. Kuva: Pia Sivunen

Kuvakirjan kääntämistä ja kaunokirjallista kääntämistä opettavalla Riitta Oittisella on värikynät aina mukana, sillä idea kuvaan voi syntyä aivan missä tahansa – vaikkapa mökkirannassa olevasta jännittävän näköisestä jäästä.

Harrastus ja työ lomittuvat niin, ettei aina voi tietää, mistä toinen alkaa ja mihin toinen päättyy. Kirjojen kuvittaminen on Riitta Oittisen harrastus, mutta hän kuvittaa myös tutkimuksiaan. Kuvakirjojen kääntäminen on harrastus, toisaalta myös työtä. Riitta Oittinen hyödyntää omia kokemuksiaan ja harrastuksiaan opetuksessa ja toisin päin.

Toimittaja: Pia Sivunen