Tutkijatohtori Rosi Enroos tablaa salsaa ja hablaa espanjaa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tutkijatohtori Rosi Enroos tablaa salsaa ja hablaa espanjaa

Sosiaalityön tutkijatohtori Rosi Enroos kuuluu Los Timberos de Tampere -salsaryhmään. Salsaryhmässä tanssitaan salsa ruedaa, eli salsaa piirissä. Paria vaihdetaan ja opetellaan kuubalaisten rentoa letkeää tyyliä ja rytmiä.

Tampereen yliopistolla työskentelevä tutkijatohtori Rosi Enroos paljastaa tanssivansa salsaa! Kuva: Miika Ronkainen

Enroos on harrastanut koko ikänsä balettia, ja kiinnostui salsasta kaverin suosituksesta, ja sittemmin into ei ole laantunut. Salsan kanssa voi rentoutua: Enroos kertoo saavansa siitä mukavan vastinparin baletille, tarkalle ja lihaskuntoa vaativalle toiselle harrastukselleen. Salsan parissa myös tutkijatohtorin arki vaihtuu keinuvaan rytmiin ja liikkumisen iloon.

Varsinkin miehistä on pulaa, Enroos sanoo ja katsoo merkitsevästi. Monet tanssiparit ovat saapuneet paikalle naisen vetäminä, ja tanssiin on hurahtanut lopulta kovemmin mies, Enroos kertoo naurahtaen. Enroosin mukaan paria ei kuitenkaan välttämättä tarvitse. Salsaa voi kokeilla yksilötanssina. Se on eräänlaista biletanssisalsaa, Enroos kuvailee. Parhaan olon, hän kuitenkin lisää, saa siitä kun saa tanssiparin kanssa yhteisen rytmin toimimaan. Los Timberos de Tampere -ryhmässä paria vaihdetaan koko ajan ja osa haasteesta ja hauskuudesta perustuukin yhteisen rytmin löytämiseen jokaisen kanssa.

Enroos löytää salsasta ja sosiaalityön tutkimuksestaan myös yhteneväisyyttä. Suuressa osassa olevaa kuubalaista intentiota, asennetta, on alati teroitettava jäykille suomalaisille. Oman tanssin tutkiskelu on osaltaan myös kuubalaisen kulttuurin tutkimista. Kuubaan monesti matkannut Enroos kertoo myös itse kuubalaisuuden kiehtovan yhteiskuntatieteilijää.

Rosi Enroosin salsaryhmästä Los Timberos de Tampereesta ja salsatapahtumista Tampereella saa lisätietoa osoitteesta salsahouse.fi sekä Salsa Housen Fabebook-sivulta

Toimittaja: Miika Ronkainen