Turvapaikkaa hakevan stand-up-koomikon hymy ei hyydy | Radio Moreeni 98,4 MHz

Turvapaikkaa hakevan stand-up-koomikon hymy ei hyydy

Alaa Husein tekee kolmea vapaaehtoistyötä ja opiskelee Tampereen aikuislukiossa. Vapaa-ajallaan 23-vuotias Husein harrastaa stand-up-komiikkaa. Ihmisten naurattaminen on ollut hänen haaveensa pikkupojasta saakka.

Alaa Husein kiinnostui ihmisten naurattamisesta jo pikkupoikana. Kuva: Tuomo Hyttinen

”Halusin tuottaa ihmisille iloa ja saada heidät tuntemaan olonsa turvalliseksi”, Husein kertoo. Huseinin isä patisti poikaansa tavoittelemaan unelmiaan. Husein alkoi kiertää kouluja ja pitämään seminaareja Irakissa sekä Turkissa, jossa hän keräsi 7 000 kuulijan yleisön.

Vuosi sitten Husein saapui Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Vapaaehtoistyössään hän auttaa vanhainkodin asukkaita naurun keinoin. ”On vaikea selittää miltä se tuntuu. Vaikka meillä ei ole yhteistä kieltä, voimme kommunikoida tunteiden välityksellä”, Husein sanoo.

Englanninkielisessä My way -ohjelmasarjassa tutustutaan Tampereen Kaupin vastaanottokeskuksen asukkaisiin. Ohjelma kuullaan Radio Moreenissa joka toinen tiistai klo 17.03 ja uusintana ensilähetyksen jälkeisenä perjantaina klo 8.30.

Ohjelma on toteutettu yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Toimittaja: Tuomo Hyttinen.

• Kuuntele tallenteitamme