Tulkki Anna Mäntynen näkee EU:n päätöksenteon aitiopaikalta | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tulkki Anna Mäntynen näkee EU:n päätöksenteon aitiopaikalta

Euroopan parlamentti on yksi maailman suurimmista tulkkien työllistäjistä. Parlamentissa tulkkaava Anna Mäntynen sanoo, että EU-tulkin työ on kiinnostavaa, koska siinä saa tehdä töitä kykyjensä äärirajoilla.

EU-tulkki Anna Mäntynen_kuva Päivi Harkko

Anna Mäntynen kuvailee simultaanitulkkausta osin lennosta improvisoinniksi, jossa tulkki pääsee panemaan koko osaamisensa peliin. (Kuva: Päivi Harkko)

Euroopan parlamentti on yksi maailman monikielisimmistä työyhteistöistä. EU:n perussopimuksissa määritellään, että parlamentin jäsenillä on oikeus käyttää kokouksissa ja istunnoissa valitsemaansa EU:n virallista kieltä. Niitä on yhteensä 24. Suuri joukko tulkkeja huolehtii siitä, että viestit välittyvät.

EU:ssa työskentelee reilut 300 vakinaista tulkkia ja 1800 freelanceriä. Yksi heistä on tamperelainen Anna Mäntynen. Hänet tapasi Strasbourgissa joulukuussa 2016 toimittajamme Päivi Harkko.