Tule Suomeen töihin – etene kuulustelusta kuulusteluun | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tule Suomeen töihin – etene kuulustelusta kuulusteluun

Väitettyä lääkäripulaa voitaisiin Suomessa helpottaa palkkaamalla ulkomaalaisia lääkäreitä, joita Suomeen olisi tulossa useita satoja. EU- ja Eta-maiden lääkäreiden tie Suomeen on kohtuullisen selkeä, mutta niiden ulkopuolelta tulevat lääkärit joutuvat jopa vuosikausia jatkuviin kuulusteluihin ja testeihin.

Esimerkiksi Venäjältä Suomeen muuttanut lääkäri Natalia Kettunen joutui kieli- ja potilaskokeisiin, harjoittelujaksoihin sekä tenttimään suomalaista sosiaalilainsäädäntöä. Joihinkin testeihin joutuu jonottamaan jopa vuoden.

Ohjelma on tuotettu osana Tampereen yliopiston journalistiikan tutkivaa pajaa. Toimittajina Noora Laaksonen, Satu Pajuriutta, Vilma Ruokoski ja Tuija Siltamäki. Tutkivaa pajaa veti vierailijaprofessori Renny Jokelin.

• Kuuntele tallenteitamme