TTY:n rehtori Mika Hannula: Tampereella on jatkossakin kolme korkeakoulukampusta | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen korkeakouluja ollaan yhdistämässä, mutta Tampereen yliopiston, teknillisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampuksia ei olla muuttamassa yhteen. Näin sanoo Tampereen teknillisen yliopiston rehtorina huhtikuun alussa aloittanut Mika Hannula.

Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula

TTY:n rehtori Mika Hannula vieraili Radio Moreenin ajankohtaismakasiini Verstaalla.

Helsingissä Aalto-yliopiston toimintaa on sirretty vähitellen kohti Espoon Otaniemeä, missä on tilaa rakentaa uutta ja maakin on edullisempaa. Hannulan mukaan Tampere3-suunnitelman lähtökohtana on kolme kampusta myös jatkossa.

”Kaikki kolme kampusta ovat omaleimaisia”, Hannula toteaa. Hän lisää kuitenkin, että tulevaisuudessa on mietittävä, onko järkevää ylläpitää esimerkiksi rakennustekniikan opetusympäristöä sekä Hervannan kampuksella että ammattikorkeakoululla.

Ennen valintaansa TTY:n rehtoriksi Mika Hannula työskenteli TTY:n opetuksesta vastaavana vararehtorina. Vapaa-ajalla Hannulalle on tärkeää kuntoliikunta ja omin käsin tekeminen. Nyt on työn alla traktoritalli vuosimallin 1963 Fordson Super Dextalle.

Toimittaja: Pia Sivunen