TTY vaatii lisärahoitusta Tampere3-projektille | Radio Moreeni 98,4 MHz

TTY vaatii lisärahoitusta Tampere3-projektille

Tampereen teknillinen yliopisto tiedotti torstaina vaatimuksistaan lisärahoitukselle Tampere3-projektia varten. Tampereen muut korkeakoulut vakuuttavat, että yhdentymisen valmistelut jatkuvat normaalisti.

Tampereen yliopisto jatkaa Tampere3-projektin järjestelyjä normaalisti, kertoo yliopiston vararehtori Harri Melin. Yliopiston johtoryhmä kokoontui eilen puhelinkokoukseen sen jälkeen, kun Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) hallitus oli linjannut tarpeen lisärahoitukselle.

TTY:n hallitus tiedotti torstaina, että kolmen korkeakoulun yhdentymä onnistuu vain, jos opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää fuusion toteuttamiseen lisärahoituksen. TTY peräänkuuluttaa valtiolta myös pääomaa uuden yliopistokonsernin toimintaa varten.

”Ammattikorkeakoulun osalta kolmen korkeakoulun yhdentymän valmistelut jatkuvat ennallaan”, kertoo rehtori Markku Lahtinen. Toistaiseksi ammattikorkeakoulun johtoryhmä ei ole keskustellut TTY:n vaatimuksesta.

Uusi yliopistokonserni aloittaa toimintansa vuonna 2018.

Toimittaja: Anni Härkönen