Toimittajan pysyvä työkalu: hyvä yleissivistys | Radio Moreeni 98,4 MHz

Toimittajan pysyvä työkalu: hyvä yleissivistys

Harri Palmolahti ja Nina Porra

Harri Palmolahti on Yleisradion koulutuspäällikkö, Nina Porra journalistiliiton koulutusasiamies.

Suomen Journalistiliiton koulutusasiamies Nina Porran mielestä toimittajalla on hyvä olla yleissivistyksen lisäksi tietoa joltakin erityisalalta.

Ylen koulutuspäällikkö Harri Palmolahti sanoo, että on mahdotonta ennustaa, millaisia taitoja toimittaja tarvitsee viiden vuoden kuluttua.

Porra ja Palmolahti juhlivat toimittajakoulutuksen 90-vuotisjuhlia Tampereen yliopistolla lokakuun alussa. Heitä jututti Sonja Lampinen.

Haastattelussa mainittu Harri Palmolahden gradu on ilmestynyt Tampereen yliopiston julkaisusarjassa 81/1993: Kuka ampui? Tutkimus journalismin, erityisesti televisiouutisten tavasta syyllistää.

• Kuuntele tallenteitamme