Toimittaja tekee maailman ymmärrettäväksi ilman toimesta-passiivia | Radio Moreeni 98,4 MHz

Toimittaja tekee maailman ymmärrettäväksi ilman toimesta-passiivia

”Meidän tulee kaikin voimin ponnistella kauakantoisten kehitysvisioiden toteuttamiseksi ja pyrkiä ongelmakenttien kartoitukseen ja ratkaisuun kaikinpuolisen tasa-arvon ja hyvinvoinnin edistämiseksi.”

.

Etenkin uutistoimittaja joutuu jatkuvasti suomentamaan Sirkka Wahlsténin antaman esimerkin kaltaisia virkkeitä yleisölleen.

”Toimittajan pitää pohtia, mitä sanojen takana on, ja vasta sitten lähteä viemään asiaa eteenpäin kuulijoille ja lukijoille”, Tampereen yliopiston Suomen kielen ja kielen huollon lehtorina työskentelevä Wahlstén toteaa.

Wahlstén on ohjannut toimittajia selkeän kielen ääreen jo parinkymmenen vuoden ajan. Kielestä ja kielen muutoksesta hänen kanssaan keskustelee Elsa Osipova.

• Kuuntele tallenteitamme