Todella allergisia lapsia on aiempaa vähemmän | Radio Moreeni 98,4 MHz

Todella allergisia lapsia on aiempaa vähemmän

Allergisten lasten hoito on entistä helpompaa. Lisäksi kauppojen tuotevalikoima on vuosien varrella laajentunut.

Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistys kertoo, että muna-maito-vilja -allergisten eli todella allergisten lasten määrä on vähentynyt. Alle 2-vuotiaista lapsista 3-9 % on allerginen jollekin ruoka-aineelle.

Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistyksen mukaan nykypäivänä lasten allergioissa keskitytään nimenomaan ennaltaehkäisyyn. Lisäksi on menty aiempaa sallivampaan suuntaan. Ennen lapsien kohdalla vältettiin kaikkea, kun nykypäivänä keskitytään vain allergisoiviin ruoka-aineisiin. Lisäksi allergisten lasten vanhempien vertaistukiryhmissä saa käytännön vinkkejä esimerkiksi paikallisten kauppojen uusista tuotteista ja uusista tutkimuksista.

Toimittaja: Teresia Jokinen

• Kuuntele tallenteitamme