Tampereen tuleva korkeakouluyhteisö mahdollistaa aiempaa monipuolisemmat tutkinnot | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen korkeakoulut muodostavat uuden korkeakouluyhteisön vuoden 2019 alusta. Tämä tunnetaan Tampere3-hankkeena. Miten ammattikorkeakouluun tai yliopistoon pyrkivän hakijan on meneteltävä?

Vuonna 2019 perustettavassa korkeakouluyhteisössä tulee toimimaan yliopisto, jonka nimeksi on ehdotettu Tampereen uusi yliopisto. Lisäksi yhteisössä tulee toimimaan Tampereen ammattikorkeakoulu, jonka nimi pysyy ennallaan.

Tampereen yliopiston opintopalvelujohtaja Mikko Markkola nimeää uuden korkeakouluyhteisön vahvuuksiksi liikkuvuuden eri alojen kurssien välillä ja sitä kautta henkilökohtaisen erikoistumisen. Tutkinto-ohjelmat tulevat jatkossa olemaan vähemmän kaavamaisia.

Toimittaja: Miika Ronkainen

EDIT: Juttua muokattu 1.9.2017 klo 13.55: Tampereen korkeakoulut eivät yhdisty uudeksi yliopistoksi kuten jutussa aiemmin väitettiin, vaan muodostavat korkeakouluyhteisön, jossa toimii yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Tampereen uusi yliopisto on yliopiston nimiehdotus. Tampereen ammattikorkeakoulun nimi säilyy entisellään.

Muutettu jutun otsikko muodosta Tie vie Tampereen uuteen yliopistoon muotoon Tampereen tuleva korkeakouluyhteisö mahdollistaa aiempaa monipuolisemmat tutkinnot.