Tesomalaiset maalasivat yli 1000 munaa pääsiäismunapuuhun | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tesomalaiset maalasivat yli 1000 munaa pääsiäismunapuuhun

Tesomalla iloittiin tiistaina pääsiäismunapuun juhlassa, jossa lapset keksivät klovni-duon kanssa laulun ja räpin pääsiäismunapuulle. Pääsiäismunapuun munat syntyivät tesomalaisten munanmaalaustalkoissa.

Pääsiäistä edeltävällä viikolla Oma Tesoma -hanke, Tessun kultturihöntsyt ja Tesoman kulttuurikummit järjestivät munanmaalausmahdollisuuksia kaikille tesomalaisille. Tiistaina maalaustalkoot huipentuivat pääsiäismunapuun juhlaan Tesoman nuorisokeskuksella.

Tesomalainen pääsiäismunapuu

Tesomalaista pääsiäismunapuuta koristaa yli tuhat munaa (Kuva: Jenni Rintala)

Pääsiäismunia maalattiin erilaisissa työpajoissa, ja tesomalaisia yllätettiin maalaustalkoisiin esimerkiksi pubeissa ja kauppareissuilla. Oma Tesoma -hankkeen projektikoordinaattorin Johanna Kurelan mukaan Tesoman kulttuurikummit, jotka kävivät pubeissa yllättämässä ihmisiä munanmaalauksella, kohtasivat varsin liikuttaviakin ihmiskohtaloita: ”Munien maalaminen sai ihmiset avautumaan ja se teki hetkestä herkän ja koskettavan.”

Toimittaja: Jenni Rintala