Teatterista mentaliteetti, järvestä pyörän selkään ja lenkille | Radio Moreeni 98,4 MHz

Teatterista mentaliteetti, järvestä pyörän selkään ja lenkille

Näyttelijäntaiteen yliopistonlehtori Mikko Kanninen harrastaa triathlonia. Kanninen aloitti harrastuksensa asteittain, kuten Kannisen mielestä kaikkien kiinnostuneiden on viisainta aloittaa. Selkäkipujen takia Kanninen joutui jalostamaan juoksutyyliänsä vuoden ajan. Avovesiuintia varten Mikko Kanninen kävi kilpauintikurrsin.

Triathlonistit ensimmäisellä osuudellaan. Uinti suoritetaan aina avovedessä. Kuva: Pete Karapalo

Talvisin Kanninen käy viikoittain avannossa. Vuoden kierto triathlonistillamme menee seuraavasti: Talvella kasvatetaan lihaskuntoa, lumien lähdettyä otetaan pyörä ulos varastosta, ja jäiden lähdettyä märkäpuku niskaan ja uimaan.

Triathlonistin arki on melko raadollista, ruuhkavuosiaan elävä Kanninen myöntää, mutta toteaa myös että harrastuksissa on aina kyse priorisoinnista: Lähteekö sitä lasten nukkumaanmenoajan jälkeen sateeseen lenkille vai jääkö sohvalle. Mutta Kanninen kiteyttää triathlonin hohdokkuuden nimenomaan näihin valintoihin ja itsensä kohtaamiseen, sekä haasteiden voittamiseen. Kun kohtaa oman mukavuusrajan ja ylittää sen, jaksaa kohdata kaikki vaikeudet uudelleen.

Toimittaja:
Miika Ronkainen