Tatte: Yliopistojen tulisi olla suunnannäyttäjiä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tatte: Yliopistojen tulisi olla suunnannäyttäjiä

Tampereen yliopiston tieteentekijöiden varapuheenjohtaja Jarkko Toikkasen mukaan yliopistojen ei tulisi ainoastaan myötäillä yhteiskunnan tapahtumia, vaan osoittaa, missä on parannettavaa. Viime aikoina Tattea on puhuttanut esimerkiksi Tampere3.

Taten 50-vuotisjuhlaviikolla ohjelmaa oli joka päivä. ”Kerranhan sitä 50 vuotta täytetään”, toteaa varapuheenjohtaja Jarkko Toikkanen. (Kuva: Aleksi Ranta)

Tampereen yliopiston tieteentekijät eli Tatte ilmaisi 50-vuotisjuhlaviikollaan tyytymättömyytensä Tampere3-hankkeen valmisteluun.

”Taten osalta se liittyy sekä edunvalvontaan että siihen, miten työntekijöiden ja henkilöstön ääni otetaan huomioon muutoksia tehtäessä”, sanoo Taten varapuheenjohtaja Jarkko Toikkanen.

Toikkasen mukaan tarkastelun kohteena on varsinkin yliopistokollegion rooli. Tatte on huolissaan siitä, kuullaanko henkilöstöä erilaisissa uuden yliopiston organisoimiseen ja hallinoimiseen liittyvissä kysymyksissä.

Tatte juhlisti viime viikolla 50-vuotisjuhlavuottaan. Tiistaina 3. lokakuuta järjestetyn juhlaseminaarin teemana oli ”Miten pelastaa satavuotiaan Suomen sivistys”. Seminaarissa puhujina olivat kaupunginvaltuutettu Milka Hanhela, yliopistotutkija ja dosentti Hanna Kuusela, tietokirjailija ja tutkija Ville Lähde sekä professori Petri Mäntysaari.

”Yliopistojen tulisi olla omatoimisia, oma-aloitteisia ja omalakisia toimijoita”, luonnehtii Toikkanen seminaarin tuloksia.

Larissa Bister haastatteli Taten varapuheenjohtaja Jarkko Toikkasta Verstaalla torstaina 5. lokakuuta.

Toimittaja: Larissa Bister