Tampissa ja teekkarihuumorissa hyvän maun raja on häilyvä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampissa ja teekkarihuumorissa hyvän maun raja on häilyvä

Teekkareiden wappulehti Tamppi täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Tamppia työstämässä olleen teekkarin Jaakko Poutamon mukaan Tamppi on perustettu alun perin piristämään harmaata opiskelija-arkea.

”Pieni kaveriporukka sai idean, että on saatava iloa ja huumoria elämään. Pikku hiljaa alkoi muotoutumaan lehti, jota alettiin julkaista säännöllisen väliajoin vapun aikaan, jolloin ihmiset ovat normaalia iloisempia”, Poutamo kertoo.

Reissu-Tamppi kulkee kätevästi muodikkaassa vyölaukussa (Kuva: Jenni Rintala)

Poutamon mukaan teekkarihuumori perustuu nykyaikana hyvin erilaiseen hauskuuteen kuin 40 vuotta sitten. Nykyaikaisen teekkarihuumorin perusta on yksinkertainen: mitä huonompi vitsi, sen parempi. Parhaiten tuntuvat toimivan puujalkavitsit. Teekkarihuumorin raja on kuitenkin häilyvä, ja tämän vuoden Tamppiinkin päätyi sellaisia vitsejä, joita ensi alkuun ei olisi voitu kuvitellakaan sinne laitettavan. Jokainen Tampin lukija voikin itse pohtia, missä menee oma raja, sillä makuja on yhtä monta kuin naurajiakin.

Toimittaja: Jenni Rintala

• Kuuntele tallenteitamme