Tampereen Työväen Teatteri on aloittanut yt-neuvottelut | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen Työväen Teatteri on aloittanut yt-neuvottelut

Hallitus leikkaa Tampereen Työväen Teatterilta 800 000 euroa. Teatterin suurimmat menoerät ovat henkilöstö- ja kiinteistökulut.

Teatterinjohtaja Maarit Pyökäri

Tampereen Työväen Teatterin johtajan Maarit Pyökärin mukaan kulttuurista leikkaaminen ei paranna Suomen talouden tilannetta. (Kuva: Saara Kallio)

Hallituksen leikkausten takia Tampereen Työväen Teatterissa on aloitettu tämän viikon maanantaina koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Teatterinjohtaja Maarit Pyökäri ei usko, että kulttuuriin kohdistuvat leikkaukset auttavat suuria ongelma-alueita valtion taloudessa.

”Kulttuurin määrärahat ovat Suomessa naurettavat. Ne ovat 0,8 prosenttia Suomen vuotuisesta budjetista”, Pyökäri sanoo.

Valtionosuuden leikkaaminen vaikuttaa teatterialalla suoraan henkilöstöön, koska sillä maksetaan henkilökunnan palkat. Pyökärin mielestä valtion tuki myös takaa ihmisten tasa-arvoisuuden, jotta teatteri ja kulttuuri ovat helpommin kaikkien ihmisten saavutettavissa.

Toimittaja: Mimmi Pitkänen