Tampereen kaupunki lähtee perustajajäseneksi korkeakouluhankkeeseen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen kaupunki lähtee perustajajäseneksi korkeakouluhankkeeseen

Tampereen korkeakoulujen yhdistäminen saa kunnallispoliitikoilta kannatusta vaikka TTY-säätiön hallitus onkin päättänyt keskeyttää hankkeen valmistelun.

Tampereen kaupunginvaltuustossa päätettiin maanantaina lähteä mukaan Tampereen korkeakouluhankkeeseen. Tampere3 -nimellä kulkevan projektin tarkoitus on yhdistää Tampereen kolmesta korkeakoulusta yksi säätiöyliopisto.

Hanke koki viime viikolla kolauksen, kun Tampereen teknillinen yliopisto ilmoitti keskeyttävänsä valmistelut. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen kommentoi Twitter-tilillään olleensa pettynyt TTY:n päätökseen. Apulaispormestari Mikko Aaltonen puolestaan kertoi, että päätös lähteä mukaan hankkeeseen oli taloudellisten syiden ohella kannanotto yhdistymisen puolesta.

Toimittaja: Anni Huttunen