Tampereella yksi vaalikelvoton kuntavaaliehdokas – 665 ehdokasta hyväksyttiin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereella yksi vaalikelvoton kuntavaaliehdokas – 665 ehdokasta hyväksyttiin

Tampereen kuntavaaleihin jätettiin yhteensä 666 ehdokashakemusta, joista yksi hylättiin.

Kyseessä oli Keskustan listoilta kuntavaaliehdokkaaksi pyrkinyt ehdokas. 23-vuotias mies todettiin vaalikelvottomaksi, sillä hän oli Irakin kansalainen. Euroopan ulkopuolisen maan kansalaisena hänen olisi täytynyt asua Suomessa kaksi vuotta saadakseen äänioikeuden ja ollakseen ehdolla kunnallisvaaleissa.

”Joskus kuntavaaliehdokkuus voi olla hyvin pienestä kiinni”, kertoo Keskustan Lempäälän piirin puheenjohtaja Tuukka Liuha.
Liuhan mukaan kuntavaaliehdokkaat haastatellaan ennen puolueen ehdokkaiksi hyväksymistä. Kaikkea ei silti voi aina varmistaa.
”Tämä tuli minullekin aivan yllätyksenä”, Liuha toteaa.

Tampereen kaupunginvaltuustoon pyrkii yhteensä 665 ehdokasta 19 eri listalta. Heistä 67 valitaan valtuutetuiksi kevään kunnallisvaaleissa. Kaikkiaan kuntavaaleissa on Tampereella tänä vuonna hieman vähemmän ehdokkaita kuin vuoden 2012 kunnallisvaaleissa, joissa heitä oli kaikkiaan 672.

Toimittaja: Lisa Kärnä