Tampere Guitar Festivali ajautui taloudelliseen ahdinkoon – ”Meillä laukesi klassisesti useampi ansa samana vuonna” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampere Guitar Festival (TGF) ajautui viime vuoden aikana taloudelliseen ahdinkoon. Nyt kitarafestivaali on koonnut elvyttämissuunnitelman, johon kuuluu muun muassa gaalakonsertteja.

Ensimmäinen kitarafestivaali järjestettiin vuonna 2005. Tampere Guitar Festival alkoi yhdestä pienestä konsertista ja viikon mittaisesta opetusjaksosta. Alkuajoista voimakkaasti kasvanut tapahtuma on nyt ajautunut taloudellisiin ongelmiin.

Festivaalijohtaja Tomi Tolvasen mukaan taloudelliset vaikeudet ovat usean asian summa.

”Meillä laukesi klassisesti useampi ansa samana vuonna. Haluttiin tehdä isoja konsertteja ja tavoitella uusia yleisöjä, mikä johti yleisövajeeseen. Toisaalta ilman avustuksia tällaista kulttuuritapahtumaa ei pysty järjestämään, ja vuonna 2017 emme saaneet yhtään ylimääräistä avustusta”, Tolvanen kertoo.

Tapahtuma yrittää korjata tilannetta muun muassa gaalakonserteilla. Alkuvuoden aikana konsertteja on jo järjestetty kaksi. Kolmannen konsertin TGF järjestää helmikuun 23. päivä Pakkahuoneella.

Tampere Guitar Festival järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005.

Tolvasen mukaan pelastustalkoihin on lähtenyt mukaan useita taustaorganisaatioita ja talkoohengessä esiintyviä ja opettavia taiteilijoita. Perinteisen kitarafestivaalin pelastamiseen voi osallistua kuka tahansa liittymällä yhdistyksen varsinaiseksi tai kannatusjäseneksi, muistuttaa Tolvanen.

Varoja kerätään myös myymällä lippuja varsinaiseen Tampere Guitar Festivaliin, joka järjestetään kesäkuun alkupuolella 14. kerran.

Tampere Guitar Festivalin sivut

Toimittaja: Aleksi Ranta