Suomen kielen voi oppia vuodessa intensiivikurssin avulla | Radio Moreeni 98,4 MHz

Suomen kielen voi oppia vuodessa intensiivikurssin avulla

Vinciane Janssen opiskelee suomen kieltä Onnenkieli-kielikoulussa. Onnenkieli Oy:ssa voi opiskella suomen kieltä hauskalla, tehokkaalla ja intensiivisellä tavalla. Kielikoulu käyttää erityistä suggestopedistä opetusmenetelmää. Siinä painotetaan vuorovaikutusta ja puhumista kielen oppimisen keinoina.

Onnenkieli-kielikoulussa luokkahuoneissa käytetään pulpettien sijasta nojatuoleja ja ilmapiiri on rento. (Kuva: Tuuli Lång)

Belgiasta kotoisin oleva Vinciane Janssen on yksi Onnenkielessä suomea opiskelevista maahanmuuttajista. Janssen on ollut tyytyväinen kielikouluun. Erityisen hyvänä asiana hän pitää sitä, että kurssilla puhutaan paljon. Janssen on asunut Suomessa nyt vuoden verran. Aluksi hän ei ymmärtänyt suomea lainkaan, nyt hän pystyy jo käyttämään suomea eri arkipäivän tilanteissa. ”Postissa, ravintolassa, kaupassa, joskus pankissa”, Janssen kertoo.

Onnenkielessä opettajana työskentelevä Tiina Miikkulainen kertoo opettavansa mielellään suggestopedisellä opetusmenetelmällä, sillä se on tehokas metodi opettaa kieltä. ”Lyhyessä ajassa maahanmuuttajat voivat oppia kielen sillä tavalla, että pääsevät työelämään tai opiskelemaan”, Miikkulainen kertoo.

Toimittaja: Tuuli Lång
Kuuntele