Sukututkimus antaa juuret ja perspektiiviä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Sukututkimus antaa juuret ja perspektiiviä

Sukututkimus voi olla antoisa harrastus, joka antaa ihmiselle juuret. Teatterin ja draaman tutkimuksen professori Hanna Suutela aloitti tämän harrastuksen ensimmäisen kerran jo nuorena.

Professori Hanna Suutela käsissään sukunsa Raamattu, joka on peräisin 1700-luvulta (Kuva: Tuuli Lång)

Professori Hanna Suutela aloitti sukututkimusharrastuksen yhdessä isoisänsä kanssa ollessaan teini-ikäinen. Uudestaan harrastus on aktivoitunut noin viisi vuotta sitten. Erityisesti Suutelaa kiinnostavat tarinat ihmisistä.

Sukututkimus on antanut Suutelalle juuret ja ymmärryksen siitä, miten nykypäivä rakentuu menneestä. Harrastus tarjoaa myös viihdettä ja perspektiiviä niin kuin hyvä tv-sarja, mutta itse väkerrettynä ja etsittynä. Harrastuksen myötä lisääntyy myös yleissivistys, ja uteliaisuus kasvaa monenlaisiin asioihin. ”En olisi lukenut esimerkiksi turkulaisten laivanvarustajien laivaliikenteestä Saksaan ainuttakaan kirjaa, jos intressinäni ei olisi ollut se, missä suku on liikkunut”, Suutela kertoo.

Toimittaja: Tuuli Lång

Kuuntele