Suden lahja on satukirja sairastuneen lapsen koko perheelle | Radio Moreeni 98,4 MHz

Suden lahja on satukirja sairastuneen lapsen koko perheelle

Suden lahja on juuri julkaistu lastenkirja, joka käsittelee lapsen sairastumista. Satukirja on tarkoitettu koko perheelle ja se auttaa käymään läpi vaikeita tunteita ja kokemuksia, jotka liittyvät sairauteen.

Kirjailija Ilona Tomi ja kuvittaja Anna-Liisa Tarvainen Suden lahjan julkistamistilaisuudessa. Taustalla näkyvät taulut ovat Tarvaisen tekemiä kuvia Suden lahjaan. (Kuva: Tuuli Lång)

Kirjailija Ilona Tomi ja kuvittaja Anna-Liisa Tarvainen ovat työstäneet uuden lastenkirjan nimeltä Suden lahja. Kirja kertoo kahdesta karhunpennusta, joista toinen sairastuu. Tarina käsittelee tilannetta, jossa perheessä lapsi sairastuu vakavasti. ”Yhtä aikaa tuli monesta lähteestä viestiä, että kaivataan satua aiheesta, että perheessä sairastuu lapsi. Satua, joka ottaa huomioon myös perheen vanhemmat ja sisarukset”, Ilona Tomi kertoo.

Kuvittaja Anna-Liisa Tarvainen on käyttänyt kirjan kuvituksessa taideterapeuttisia menetelmiä. Hän on esimerkiksi tehnyt kuvat erityisellä öljyväritekniikalla, jossa ei maalata siveltimellä vaan pienellä kankaanpalalla. ”Se on erittäin ihana väline tällaiseen työhön, jossa haluaa saada hyvin pehmeän ja hellittelevän jäljen”, Anna-Liisa Tarvainen sanoo. Tarvaisen tekemissä kuvissa onkin hyvin lempeä ja pehmeä tunnelma.

Toimittaja: Tuuli Lång

Kuuntele