Studier förde en finsk tjej bort till Sverige | Radio Moreeni 98,4 MHz

Studier förde en finsk tjej bort till Sverige

Stella Saastamoinen

Stella Saastamoinen säger att det är viktigt att lära sig språket när du flyttar till ett annat land. (Bild: Maija Pakarinen)

Stella Saastamoinen flyttade till Sverige efter studierna för 3 år sedan. Det bästa som studier har gett henne är chansen att lära känna många nya människor

Nu studerar Stella Saastamoinen modevetenskap på Lunds universitet andra året. Examensprogrammet är på svenska men eftersom det inte är hennes modersmål, har Stella fått möjligheten att genomföra en del av studierna även på engelska. Studier och sociala situationer på ett främmande språk är inte alltid lätta men hon ångrar inte sitt val att flytta till ett annat land.

”Alla härliga människor som jag har träffat här är det bästa vad jag har fått här”, säger Stella.

Redaktör: Vanessa Weckström

Lyssna: