Sekasin-chat poistaa tukokset vapaaehtoisilla | Radio Moreeni 98,4 MHz

Sekasin-chat poistaa tukokset vapaaehtoisilla

Sekasin-chat on päivittäin tukossa, sillä keskusteluapua tarvitsevia nuoria on paljon. Ratkaisua etsitään vapaaehtoisista päivystäjistä.

Nuorille keskusteluapua tarjoava Sekasin-chat kouluttaa vapaaehtoisia päivystäjiä, jotta jatkuva tungos palvelussa saataisiin purettua.

Kevään koulutukseen otetaan 30 vapaaehtoista. Myöhemmin vapaaehtoisia on tarkoitus kouluttaa lisää. Sekasin-chatin tiimivastaavan Jenna Immosen mukaan vapaaehtoisilta odotetaan 25 vuoden ikää ja valmiutta puhua mielenterveydestä.

”Vapaaehtoisella pitää olla aito halu kohdata nuoria ja kiinnostusta nuorten maailmasta.”

Vapaaehtoinen sitoutuu tehtävään vähintään vuodeksi. Tarkoituksena on tehdä päivystyksiä kaksi kertaa kuukaudessa. Päivystykset voi tehdä omasta kodista omalta koneelta.

Yleisimpiä syitä nuoren yhteydenotolle chatissa ovat ahdistus, masennus ja ihmissuhdeongelmat. Sekasin-chatia koordinoi Suomen Mielenterveysseura.

Toimittaja: Elina Ukkonen

• Kuuntele tallenteitamme