Saana Simelius kirjoittaa siitä, minkä tietää ja tuntee | Radio Moreeni 98,4 MHz

Saana Simelius kirjoittaa siitä, minkä tietää ja tuntee

Saana Simelius on tiettävästi nuorin Pirkanmaan kirjoituskilpailun proosasarjan voittaja. Vasta 15-vuotias Saana liittyy näin joukkoon, jossa on kirjallisuuden ystäville tuttuja nimiä.

Pirkanmaan kirjoituskilpailun voittaja Saana Simelius

”Tunteet on mun teksteissä se juttu. Tunteet on tärkeitä, ja niissä voi luottaa siihen, että kaikki ovat tunteneet niitä tunteita, mistä kirjoitan. Lukija tunnistaa itsensä”, Saana Simelius sanoo.

Saana Simeliuksen novelli Tyngät on rohkeaa ja ronskiakin tekstiä nuorten maailmasta ja tunteista. Saana Simelius haluaakin kirjoittaa asioista, jotka tietää ja tuntee. ”Tunteet on mun teksteissä se juttu. Tunteet on tärkeitä, ja niissä voi luottaa siihen, että kaikki ovat tunteneet niitä tunteita, mistä kirjoitan. Lukija tunnistaa itsensä”, hän sanoo.

Tampereen kaupunginkirjasto järjesti tänä keväänä Pirkanmaan kirjoituskilpailun nyt jo 65. kertaa. Ideana on tarjota uusille lahjakkaille kirjoittajille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen. Kilpailun perusti Tampereen kirjastonjohtaja Mikko Mäkelä vuonna 1952.

Kilpailun proosasarjan aiempia voittajia ovat esimerkiksi Jaakko Syrjä, Päivi Alasalmi, Vilja-Tuulia Huotarinen, Anni Kytömäki, Olli Jalonen, Seppo Jokinen ja Jyrki Vainonen.

Toimittaja: Pia Sivunen