Pormestari Lauri Lyly korostaa jatkuvaa oppimista | Radio Moreeni 98,4 MHz

Pormestari Lauri Lyly korostaa jatkuvaa oppimista

Pormestari Lauri Lyly katselee asioita Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksessa kaupungin näkökulmasta. Syntyvä korkeakouluyhteisö on kaupungille tärkeä innovaatio- ja vetovoimatekijä, jota halutaan kehittää ja jonka kanssa halutaan tiivistä yhteistyötä. Kaupunki haluaa yliopiston yhteyteen innovaatiokeskittymiä, sellaisia kuin esimerkiksi Taysin alueelle on syntymässä.

Lauri Lyly

Pormestari Lauri Lyly valitsi kuvauspaikaksi valtuustosalin aulan, jossa on Kimmo Kaivannon Tampereen historiaa kuvittava Tori-maalaus. (Kuva: Pia Sivunen)

Lauri Lyly uskoo uuden korkeakouluyhteisön tarjoavan opiskelijoille ainutlaatuisia mahdollisuuksia. ”Yhteiskuntatieteistä ja teknillisestä puolesta syntyy opintopolkuja, joita ei vanhassa yliopistomaailmassa pystytty tekemään. Tarjolle tulevat räätälöintimahdollisuudet yhdessä opiskelijoiden tekemien fiksujen valintojen kanssa tukevat työllistymistä.”

Lyly sanoo, että työelämässä tarvitaan niin kandidaattivaiheen valmistuneita kuin maisterivaiheen suorittaneita. Hän korostaa, että koulutuksen lisäksi tarvitaan oppimista työelämässä. ”Tutkinto ei riitä 40-vuotisen työuran loppuun asti, vaan tarvitaan jatkuvaa oppimista niin opiskellen kuin työssä”.

Radio Moreeni esittelee Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen jäsenet syksyn mittaan.

Toimittaja: Pia Sivunen