Pirkanmaan osuuspankit ja OP Ryhmä lahjoittavat merkittävän summan Tampereen yliopistoille | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto saavat yhteensä 600 000 euroa. Summa aiotaan jakaa puoliksi yliopistojen kesken.

Osuuspankki

Osuuspankit lahjoittavat Tampereen yliopistoille mittavan summan rahaa tukeakseen tutkimusta ja koulutusta. (Kuva: Emilia Anundi)

Lahjoitus on ensimmäinen, joka on suunnattu yliopistojen yhteiseen käyttöön. Summa aiotaan kuitenkin jakaa puoliksi, ja molemmat yliopistot saavat itsenäisesti päättää mihin käyttävät rahat. Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso ja Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula kiittävät merkittävästä tuesta. OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlundin mukaan lahjoituksen syynä on se, että osuuspankit haluavat kantaa yhteiskuntavastuuta paikallisesti.

”Uskomme, että koulutukseen ja tutkimukseen panostaminen edistää Pirkanmaan alueen elinvoimaisuutta ja kansalaisten hyvinvointia.”

Toimittaja: Emmi Kantola