Pääkirjasto Metson asiakastietokoneiden käyttö on vähentynyt | Radio Moreeni 98,4 MHz

Pääkirjasto Metson asiakastietokoneiden käyttö on vähentynyt

Tampereen pääkirjastossa Metsossa käytetään aiempaa vähemmän asiakastietokoneita. Tampereen kaupunginkirjaston verkkopäällikön Petri Tonterin mukaan omat tietokoneet laskevat kirjaston koneiden käyttötarvetta.

Opiskelijat käyttävät kirjastossa omia tietokoneita.

Yliopiston kirjastossa Linnassa käytetään paljon omia tietokoneita. (Kuva: Teresia Jokinen)

Metson remontti on aiheuttanut ajoittaisia käyttökatkoksia, jolloin asiakastietokoneita ei ole voitu käyttää. Yhtä Olotilan asiakastietokonetta käytettiin viime vuonna keskimäärin 478 tuntia. Käyttöaste laski puolella vuodesta 2015. Myös Koilliskeskuksen uuden kirjaston avaaminen vaikuttaa käytön vähenemiseen.

Tietokoneiden käyttöaste vaihtelee myös asiakaskunnan mukaan.

”Esimerkiksi Härmälä on positiivinen esimerkki. Härmälän kirjaston kannettavat tietokoneet ovat todella suosittuja. Käyttöluvut ovat korkeita vuodesta toiseen”, sanoo Petri Tonteri.

Asiakaskoneiden käyttöä tarkkaillaan säännöllisesti. Jos käyttämättömiä koneita on liikaa, ne siirretään muihin tiloihin tai kirjastoihin. Viimeisenä vaihtoehtona ne poistetaan käytöstä.

Toimittaja: Elena Kurki