Operaatio Joulukassi auttaa vähävaraisia tamperelaisia – ”Tästä saa todellisen joulumielen” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen kaupunkilähetys ry toimittaa vähävaraisille tamperelaisille tuotekasseja tänäkin vuonna. Joulukasseja on jaettu vähävaraisille, vanhuksille ja yksinäisille jo yli tuhat vuodesta 2012 lähtien.

Tampereen kaupunkilähetys ry:n järjestöpäällikkö Taru Kaera ja järjestötoiminnan koordinaattori Annamaija Paunu järjestävät Operaatio Joulukassia tänäkin vuonna. (Kuva: Teresia Jokinen)

Tampereen kaupunkilähetys ry:n järjestöpäällikkö Taru Kaera sai idean Operaatio Joulukassiin muutama vuosi sitten. Kaupunkilähetyksen järjestämän joulujuhlan päätteeksi jaetut lahjakassit olivat menestys. Syntyi idea laajempaan projektiin.

Nyt Operaatio Joulukassissa työskentelevät lukuisat työntekijät ja vapaaehtoiset.

”Tämä on todella mielenkiintoinen ja motivoiva tehtävä vapaaehtoisille”, Kaera sanoo.

Kassien sisältö on monipuolinen, lahjakorteista aikakauslehtiin ja mausteista hammasharjoihin. Kaupunkilähetyksen työntekijät ja vapaaehtoiset jakavat kassit yleensä pareittain. Myös Tampereen aluetaksi auttaa kassien kuljetuksessa. Joulukassit viedään ihmisille suoraan kotioville.

”Kohtaamiset ovat liikuttavia. Siellä on välillä halattu niin paljon, ettei ole meinannut pois päästä”, Kaera kertoo.

Toimittajat: Larissa Bister ja Teresia Jokinen