Obligatorisk svenskundervisning är viktig i Finland | Radio Moreeni 98,4 MHz

Obligatorisk svenskundervisning är viktig i Finland

Ilona Halttunen berättar varför hon tycker att svenskundervisning och språkkunskaper har betydelse. (Bild: Valma Korhonen)

Ilona Halttunen studerar nordiska språk vid Tammerfors universitet andra året. I framtiden vill hon jobba som språklärare. Ilona tycker att obligatorisk svenskundervisning är viktig i Finland eftersom på så sätt syns den svenskspråkiga minoritetens rättigheter.

Ilona, 22, valde att studera svenska språket, eftersom hon alltid har varit bra på språk och vill jobba med människor. Hon tycker att språkkunskaper har många fördelar, för de behövs om man reser mycker och också i arbetslivet. Svenska språket är redan nu viktigt i Finland anser hon.

”Det skadar ingen att kunna olika språk om man reser nånstans, och i olika jobb är det en fördel att kunna språk. Det är alltid en fördel att kunna språk.”

Redaktör: Valma Korhonen

Lyssna: