Nuori näyttelijä valitsee kivoimman väriset liaanit | Radio Moreeni 98,4 MHz

Nuori näyttelijä valitsee kivoimman väriset liaanit

Santeri Helinheimo Mäntylä on yksi tamperelaisen Täsmäteatterin tekijöistä. Näyttelemisen lisäksi hän tekee musiikkia. Hän on säveltänyt musiikkia Täsmäteatterin esitykseen Uittovoima.

Helinheimo uittotunnelissa.

Santeri Helinheimo Mäntylä on tehnyt Uittovoima-esitykseen biisin uittotunnelin graffitien sanoista. (Kuva: Teresia Jokinen)

Santeri Helinheimo Mäntylä kuvailee itseään omistautuneeksi ja tiukan keskittymiskyvyn omaavaksi näyttelijäksi. Lavalla hän tekee työtä koko kehollansa. Näyttelemisen lisäksi hän tekee musiikkia.

Näyttelijäntyö on Helinheimo Mäntylän mielestä toisaalta jatkuvaa epävarmuudessa elämistä, toisaalta vapauttavaa. ”Kyllähän tämä tällaista liaanista toiseen menemistä on, ja sitten koittaa vain valita kivoimman väriset liaanit”, Helinheimo Mäntylä kertoo.

Hän on näytellyt muun muassa Taneli Mustosen ohjaamassa Bodom-elokuvassa. Heilinheimo Mäntylä pitää rankkojenkin juttujen tekemisestä. Hän haluaisi tehdä elokuvaa enemmän.

25-vuotias nuori näyttelijä on juuri muuttanut Helsingistä takaisin Tampereelle. Tällä hetkellä hän näyttelee Viita 1949-musiikkinäytelmässä ja esiintyy Täsmäteatterin Uittovoima-esityksessä. Uittovoiman esiintymislavana toimii Pispalan uittotunneli.

Toimittaja: Teresia Jokinen