Nuoret aikuiset saavat kirkosta tukea hämmentävään elämänvaiheeseen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Nuoret aikuiset saavat kirkosta tukea hämmentävään elämänvaiheeseen

Kirkosta eroavat nuoret eivät koe saavansa kirkon toiminnasta mitään. Nuorten aikuisten Uusi Verso yrittää paikata tätä puutetta.

Yliopiston kampuskappeli_kuva Anni Keski-Heikkilä

Kompassi-talli kokoontuu Tampereen yliopiston kampuskappelissa. (Kuva: Anni Keski-Heikkilä)

Kirkosta eroavat eniten alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset. Viime vuonna lähes 50 000 suomalaista erosi kirkosta. Näistä alle 30-vuotiaita oli hieman alle puolet. Nuorten aikuisten keskuudessa kirkosta eroaminen on tavallista, mutta miksi jotkut jäävät siihen? Mikä kirkossa vetoaa nuoreen aikuiseen?

Uusi Verso on Tampereen evankelisluterilaisten seurakuntien nuorten aikuisten yhteisö. Uuden Verson talleissa kokoonnutaan yhdessä pohtimaan ja keskustelemaan uskosta. Kompassi-talli on tarkoitettu uusille kävijöille. Tallin vetäjän Annukka Isokosken mukaan talli herättää kiinnostusta edelleen.

”Lähes joka viikko mukana on ensikertalaisia”, Isokoski kertoo.

Toimittaja Anni Keski-Heikkilä selvitti, mikä sai nuoret käymään tallin kokoontumisissa.