Sirwan Al-windi kamppailee rasismia vastaan tutustumalla ihmisiin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Sirwan Al-windi kamppailee rasismia vastaan tutustumalla ihmisiin

Sirwan Al-windi omisti Bagdadissa 5 ravintolan ketjun ja oli jopa suomalaisen mittapuun mukaan hyvätuloinen. Varallisuus muuttui kuitenkin taakaksi, ja Al-windi lähti hakemaan Suomesta turvapaikkaa.

Suomessa Al-windi on kohdannut rasismia, mutta yrittää saada ihmiset ylittämään ennakkoluulonsa yksi kerrallaan. Hän kertoo muun muassa ravintolareissusta, jonka aikana ennakkoluuloisesta suomalaisesta tuli hänen ystävänsä.

Al-windi kritisoi maahanmuuttovirastoa, joka hylkää suurimman osan irakilaisten turvapaikanhakijoiden anomuksista. Al-windin kädessä näkyvät arvet, jotka hänen mukaansa aiheuttivat irakilaiset sotilaat.
”Maahanmuuttovirasto lähettää ihmisiä kuolemaan. Minusta virasto on yhtä paha kuin rikollispomo, joka määrää ihmisiä tapettaviksi. Missä ovat ihmisoikeudet?”, Al-windi kysyy.

Toimittaja: Tuomo Hyttinen