Kaupin vastaanottokeskuksen työntekijä: ”Suurin osa turvapaikanhakijoista ei pakene sotaa” | Radio Moreeni 98,4 MHz

47-vuotias Razik Hamdard työskentelee päivittäin turvapaikanhakijoiden parissa. Viittä kieltä puhuva mies on sitä mieltä, että Suomessa pärjää, kunhan opettelee kielen ja oikean asenteen.

Kuva: Tuomo Hyttinen

Hamdard tuli Suomeen vuonna 2008. Hän oli sinä vuonna yksi 4 000 turvapaikanhakijasta.

”Meille sanottiin, että turvapaikanhakijoita tuli epätavallisen paljon”, Hamdard sanoo.

Hamdardin mukaan 90 prosenttia turvapaikanhakijoista jäisi tulematta, jos sosiaalietuuksia ei olisi. Hän perustaa mielipiteen omiin kokemuksiinsa turvapaikanhakijoiden parissa.

Hamdard joutui odottamaan oleskelulupaansa 6 vuotta. Hänellä on selkeä ohje henkilöille, jotka saavat kielteisen oleskelulupapäätöksen.

”Ei pidä luovuttaa. Kannattaa osoittaa, että haluaa olla osa suomalaista yhteiskuntaa. Opetella kieli ja suomalaiset tavat.”

Ohjelma on toteutettu yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Toimittaja: Tuomo Hyttinen.

• Kuuntele tallenteitamme