Matematiikan opetuspelien kehittämishankkeelle 300 000 euron rahoitus | Radio Moreeni 98,4 MHz

Matematiikan opetuspelien kehittämishankkeelle 300 000 euron rahoitus

TTY:n tutkijan Kristian Kiilin hankkeelle myönnettiin Suomen akatemian rahoitus. Hanke keskittyy opetuspelien levittämiseen ja tutkimiseen.

Tampereen teknillisen yliopiston tutkijalle Kristian Kiilille on myönnetty Suomen Akatemian rahoitus hankkeelle matematiikkapelien kehittämisestä. Hankkeessa luodaan opettajille suunnattu verkkopalvelu, joka tarjoaa matematiikkapelipaketteja. Rahoitusta hankkeelle myönnettiin noin 300 000 euroa.

Hankkeen tarkoituksena on levittää opetuspelejä kouluihin ja tutkia niiden käyttökokemuksia. Palvelussa opettaja voi päättää, minkä pelipaketin ottaa oppilaiden käyttöön. Kun peliä on pelattu tietty tuntimäärä, voidaan tutkia oppilaiden oppimista, motivaatiota ja asenteita. Pelejä valitessa korostetaan helppoutta, automaattisuutta ja laatua. Pelien avulla alan uudet keksinnöt saadaan nopeasti koulujen opetukseen.

Tampereen teknillisessä yliopistossa Suomen akatemian rahoitusta sai kaikkiaan kymmenen hanketta.

Toimittaja: Anniina Korpela