Makkaranpaistoa suihkumoottorigrillillä – koska miksikäs ei? | Radio Moreeni 98,4 MHz

Makkaranpaistoa suihkumoottorigrillillä – koska miksikäs ei?

Kamppailua hiili-, kaasu-, puu- ja sähkögrillien keskinäisestä paremmuudesta on käyty vuosien ajan. Tamperelaiset teekkarit vievät keskustelun täysin uudelle tasolle. Nakit kypsyvät myös Pulsejet-moottorin lämmöllä.

Juha Koljonen

Konetekniikan diplomi-insinööriksi opiskeleva Juha Koljonen esitteli suihkumoottorigrilliään Tampereen teknillisellä yliopistolla. (Kuva: Tuomo Hyttinen)

Makkaranpaisto voi olla helppoa, mutta sitä voi myös tehdä äärettömän mielenkiintoisesti. Konetekniikan diplomi-insinööriksi opiskeleva Juha Koljonen rakensi Tampereen teekkarien avaruusteknillisessä Castor-kerhossa suihkukoneen moottorilla toimivan grillin.

Polttoaineena käytetään tavallista 98-oktaanista bensiiniä. Moottorin päällä on tikku, joka pyörittää makkaraa suihkumoottorin päällä. Lihatuote kypsyy moottorin lämmön ja suihkuvirtauksen avulla.

”Moottorin perään tulee suihkuvirtauksessa äänennopuden moninkertoja. Siinä suurin piirtein Mach 2:n kohdalla grillataan nakit”, Koljonen kertoo.

Toimittaja: Tuomo Hyttinen