Lapsia osallistetaan päiväkotitoiminnan suunnitteluun Tampereella | Radio Moreeni 98,4 MHz

Lapsia osallistetaan päiväkotitoiminnan suunnitteluun Tampereella

Hallilan päiväkodissa kokeiltiin viikon ajan toteuttaa päiväkotitoimintaa lasten toiveiden perusteella. Tampereen yliopiston varhaiskasvatuksen yliopistonlehtori Kaisu Hermanforsin mukaan lapsille on tärkeää saada kokemuksia kuulluksi tulemisesta.

Aamulehti uutisoi tänään tamperelaisesta Hallilan päiväkodista, jossa kysyttiin 5-vuotiailta lapsilta, mitä tekemistä he haluaisivat enemmän. Päiväkoti toimi viikon ajan päivittäin esimerkiksi lasten leikki-ideoiden mukaan.

Hallilan päiväkodin varajohtaja Maria Eskolan mukaan on tarpeellista mennä lasten tasolle, jotta kasvatus ei olisi pelkästään aikuisten sanelemaa. Kaisu Hermanfors sanoo, että tasapaino suunnitellun varhaiskasvatuksen ja lasten kuuntelemisen on olennaista säilyttää.

Tampereen kaupunki on antanut kaikille tamperelaisille päiväkodeille tehtäväksi vastaavanlaisen kyselyn tekemisen lapsien ideoista.

Toimittaja: Oona Kujala