Lamminpää tekee joulun kukkatilaukset juhannuksen tienoilla – ”Valmistautuminen aloitetaan, kun edellisestä joulusta on selvitty” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tämän vuoden trendejä ovat havut ja vihreä väri. Lamminpään kukka- ja hautauspalvelu kerää luonnonmateriaaleja kukka-asetelmia varten pitkin syksyä. Joulu on perinteistä aikaa, vaikka asettelulla tuodaan joulukukkiin tätä päivää.

Sari Salminen tekee asetelmaa.

Sari Salminen käyttää joulun aikaan kukka-asetelmissa havuja. (Kuva: Larissa Bister)

Yrittäjä Sari Salminen alkaa suunnitella seuraavaa joulua Lamminpään kukka- ja hautauspalvelussa heti, kun edeltävä joulu on saatu alta pois. Tällöin pohditaan, miten edellinen joulu meni ja mitä tulevalta halutaan. Tilauksia tehdään jo juhannuksen tienoilla. Syksyllä kerätään materiaaleja luonnosta.

Tänä jouluna ihmiset suosivat havuja. Niitä voi tuunata oman maun mukaan: valot, joulupallot ja kristallit kuuluvat havujen koristeluun siinä missä ison joulukuusenkin. Salmisen mukaan jouluruusu on ollut muutaman vuoden suosittu uusvanha joulukukka. ”Myös kielo on tehnyt pikkuhiljaa paluuta”, Salminen kertoo.

Salminen kokee, että joulu on hyvin perinteistä aikaa, vaikka asettelulla joulukukkiin tuodaankin nykypäivää. Jouluna muistetaan elävien lisäksi kuolleita. Haudoille viedään kynttilöitä ja kukkakimppuja. ”Kaikkien tulisi jouluna muistaa myös yksinäisiä, joilla ei ole niin paljon perhettä tai ystäviä, jotka välittävät. Vanhuksia voisi muistaa vaikka ihan juttelemalla”, Salminen sanoo.

Toimittajat: Teresia Jokinen ja Larissa Bister