Lääketiede ja kauppatieteet ovat suosittuja korkeakoulujen yhteishaussa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Lääketiede ja kauppatieteet ovat suosittuja korkeakoulujen yhteishaussa

Kevään 2017 yhteishaku korkeakouluihin on auennut tänään. Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen eri koulutukseen.

Tampereen yliopiston suosituimmat hakukohteet ovat lääketiede, kauppatieteet ja luokanopettajakoulutus. (Kuva: Hannu Sinisalo)

Tampereen yliopiston kolme suosituinta hakukohdetta ovat perinteisesti olleet lääketiede, kauppatieteet ja luokanopettajakoulutus. Opintokoordinaattori Matti Kettunen yliopiston hakijapalveluista uskoo, että suosituimmat hakukohteet pysyvät samoina myös tänä vuonna.

Kettusen mukaan koko maan yliopistosektorin hakijamäärät putosivat hieman viime vuonna. Syynä hän pitää ensikertalaiskiintiön käyttöönottoa. Tampereen yliopiston hakijamäärän pieneen laskuun vaikuttaa myös se, ettei ranskan kielen tutkinto-ohjelmaan ole enää sisäänottoa.

”Pienten kielten hakijamäärä on ollut laskussa jo monta vuotta, ja se näkyy jo ylioppilaskirjoituksissa. Hakijamäärät ja hakijoiden osaamistaso ovat tippuneet ja siksi on jouduttu tekemään tällaisia ratkaisuja”.

Korkeakouluihin haetaan verkossa Opintopolku.fi –palvelussa. Korkeakoulujen yhteishaun hakuaika kestää 5.4.2017 asti.

Toimittaja: Anniina Rimpiläinen