Kymmenen naisen antologia kertoo matkanteosta – tarinoissa seikkaillaan niin retrorouvana kuin Ladan kyydissäkin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen seudun työväenopiston Elämä tarinaksi –syventävässä ryhmässä on kymmenen innostunutta kirjoittajaa. Ajatus Tiellä-antologian kirjoittamisesta syntyi viime tammikuussa sanataideopettaja Tiina Laanisen johdolla.

Tiellä-antologian julkistamista juhlittiin 30.11.2017. (Kuva: Larissa Bister)

Kymmenen naista aloitti antologian kirjoittamisen innokkaasti. Tuloksena syntyi teos, jonka kannessa komeilee matkalaukku. Antologian teemaksi valikoitui nimenomaan matkanteko. Tiellä-antologia kertoo kymmenen naisen merkittävistä teistä ja teiden risteyksistä elämänpolun varrella.

Ryhmän opettajan Tiina Laanisen mukaan tekstejä yhdistää lyhyys ja napakkuus, vaikka ne ovatkin keskenään hyvinkin erilaisia tarinoita.

”Ollaanpa sitten ojassa, allikossa, Ladan kyydissä, ulkomailla, lentokoneessa tai retrorouvana seikkailemassa, niin napakkuus on näitä tekstejä yhdistävä tekijä”, Laaninen kertoo.

Antologiaa kirjoittanut Seija Penttilä kertoo, että yhteistyö sujui alusta alkaen ryhmässä hyvin.

”Kaikki pysyivät aikataulussa ja tekivät kaiken ohjeitten mukaan”, Penttilä kiittelee.

Tiellä-antologiaa saa Tampereen seudun työväenopiston vahtimestareilta.

Toimittaja: Larissa Bister