Kuuntele: Journalismin iltapäivä: Onko vallan vahtikoira uhanalainen laji? | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kuuntele: Journalismin iltapäivä: Onko vallan vahtikoira uhanalainen laji?

Journalismin iltapäivässä käsitellään tällä kertaa toimittajien turvallisuutta: ovatko vallan vahtikoirat joutumassa uhanalaisiksi vai arvostetaanko yhä tutkivien toimittajien paljastuksia? Aiheesta puhuvat tutkija Reeta Pöyhtäri ja toimittaja Jessikka Aro.

jessikka-aro_kuva-riitta-yrjonen

Toimittaja Jessikka Aro on joutunut häirinnän kohteeksi työnsä takia. (Kuva: Riitta Yrjönen)

Tutkija Reeta Pöyhtäri tutkimuskeskus COMETista kertoo toimittajiin kohdistuvista turvallisuusuhkista maailmalla ja Suomessa sekä näiden turvallisuutta edistävästä toiminnasta. Pöyhtäri on aiemmin työskennellyt Unescossa toimittajien turvallisuutta käsittelevässä hankkeessa. Yleisradion toimittaja Jessikka Aro on herättänyt huomiota erityisesti jutuillaan Venäjän verkkopropagandasta. Hänet on palkittu työstään suurella journalistipalkinnolla, mutta samanaikaisesti häneen on kohdistunut raju parjauskampanja netissä. Aro esitelmöi siitä, kuinka toimittaja voi turvallisuudestaan tinkimättä tehdä kansainvälisestikin noteerattuja skuuppeja.

Tilaisuus pidettiin Tampereen yliopiston Pinni B-rakennuksen luentosali B1097:ssä torstaina 6. lokakuuta klo 12.15 alkaen, ja se lähetettiinn suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan yliopistonlehtori Kari Koljonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismiIP #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista (utain.uta.fi/blogit). Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, ja sinne on vapaa pääsy.

Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina.

• Kuuntele tallenteitamme