Kuuntele: Journalismin iltapäivä: Onko kunnallispolitiikasta uutisointi pakkopullaa vai demokratian superfoodia? | Radio Moreeni 98,4 MHz

Hanna Kuusela_kuva Laura Vuoma

Tampereen Yliopiston tutkija Hanna Kuusela on mukana Journalismin iltapäivässä. (Kuva: Laura Vuoma)

Journalismin iltapäivässä on tällä kertaa aiheena paikallistason journalismin vahvuudet ja heikkoudet. Erityisesti huomio kohdistetaan siihen, miten journalistit suoriutuvat kunnallispolitiikan uutisoinnista ja minkälaiset käytännöt ohjaavat uutisointia. Tilaisuus on taltioitu torstaina 22. syyskuuta.

Yliopistotutkija Hanna Kuusela Tampereen yliopiston tutkimuskeskus COMETista on tutustunut ”kunnallisjournalismiin” likeisesti kunnanvaltuutettuna Nurmijärvellä. Västra Nylandin uutispäällikkö Mira Strandberg puolestaan etsii viikoittain uutisia kuuden kunnan valtuustojen, hallitusten ja lautakuntien esityslistoilta läntisellä Uudellamaalla.

Tilaisuus pidetään Tampereen yliopiston Pinni B-rakennuksen luentosali B1097:ssä torstaina 22. syyskuuta klo 12.15 alkaen, ja se lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan yliopistonlehtori Kari Koljonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismiIP #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista (utain.uta.fi/blogit). Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, ja sinne on vapaa pääsy.

Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina.

• Kuuntele tallenteitamme