Kuntavaaleihin osallistuu aiempaa nuorempia ehdokkaita | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kuntavaaleihin osallistuu aiempaa nuorempia ehdokkaita

Alle kaksikymppiset nuoret asettuvat ehdolle tämän kevään kuntavaaleihin. Hallituksen leikkaukset opinnoista herättävät nuoria kuntapolitiikkaan.

SDP:n vaalityöntekijä Maria Vuorma on huomannut kuntavaalien entistä nuoremmat ehdokkaat.

”Edellisissä kuntavaaleissa nuoret ehdokkaat olivat 25–30-vuotiaita. Nyt ehdokkaita on 18–25-vuotiaissa”, Vuorma arvioi.

Vuormaan mukaan nuoret ovat kuntapolitiikasta aiempaa kiinnostuneempia.

”Hallituksen tekemät leikkaukset opinnoista herättävät nuoria politiikkaan.”

Myös Tampereen vihreiden toiminnanjohtaja Tarja Virtanen kertoo, että heillä on alle 20-vuotiaita ehdokkaita. Vihreiltä osallistuu kuntavaaleihin 18- ja 19-vuotiaat ehdokkaat.

”Joka vaaleissa ei ole ollut näin nuoria ehdokkaita”, Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan nuorten kiinnostus kuntapolitiikkaa kohtaan kasvaa, kun tieto kunnallispolitiikan vaikutusmahdollisuuksista kasvaa. Etenkin lukioissa kasvatetaan tietoisuutta esimerkiksi kuntavaalipaneeleilla.

Toimittaja: Elina Ukkonen

• Kuuntele tallenteitamme